Aneh,NASA Ciptakan Pesawat Piring Terbang Untuk Menghantar Manusia ke Marikh.Badan antariksa Amerika NASA berniat untuk mendaratkan manusia di planet Marikh pada tahun 2035. Rancangan ini akan dilakukan dengan pesawat atau piring terbang. Saat ini, pesawat tersebut sedang dibangunkan oleh para penyelidik.

Mereka tentunya berharap pesawat dengan bentuk piring terbang tersebut dapat menembusi lapisan atmosfera Marikh yang tipis. Sehingga pesawat pun boleh melambatkan laju kelajuan saat memasuki lapisan atmosfera planet merah ini.

Pesawat tersebut diberi nama Low Density Supersonic Decelator atau LDSD. Rancangannya, LDSD bakal melakukan ujian terbang perdana pada Rabu waktu tempatan di kemudahan angkatan laut AS Pasifik Missile Rangew, Kauai, Hawaii.
"Ujian terbang ini akan dirakamkan dalam sebuah video dan akan di-posting," papar Mark Adler, Pengurus Projek LDSD di NASA Jet Propulsion Laboratory di Pasdena, California. "Sehingga semua orang boleh melihat semua video yang sama dan dilakukan secara real-time."
0 Komentar untuk "Aneh,NASA Ciptakan Pesawat Piring Terbang Untuk Menghantar Manusia ke Marikh."

 
Copyright © 2014 mudah ingat.com - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info